OM oss

Vår atelje och sommarbutik finns på Gotland. På gården Mos i Stenkyrka sker produktutveckling, design och  del av sömnaden. Vårt högkvalitativa linne vävs av duktiga samarbetspartner i Litauen. Ullen i våra täcken och till våra ullplagg kommer från Svenska och Nya zeeländska gårdar.


Det är jag som är Joseppa. Jag är cirkulär designer och jag produktutvecklar och skapar mönstren för varumärket Suited for life och Gotlandstäcket. Att vi inte kommer kunna förbruka i den takt som vi gör idag är nog ganska uppenbart för de flesta. Redan i designprocessen blir det också allt viktigare att välja material och metoder för lång livslängd och ökad återvinningsbarhet. Vi behöver ersätta material som avger mikroplaster, tunga kemikalier och en slit och släng mentalitet med bättre och hälsosammare val och ett förändrat förhållningssätt. Jag startade företaget Joseppa för att jag älskar färg och form och för att jag tycker om att se en idé utvecklas till någonting användbart och vackert. Men med att producera kommer också ett ansvar. Suited for lifes produkter är tillverkade i plastfria naturmaterial. De är framtagna med omsorg om människa och miljö och designen är tidlös för att inte vara en trend för dagen utan ett långsiktigt och hållbart val att tyckas om under en lång tid.

Gotlandstäcket är ett härligt täcke med 100% tvättad nålbunden ullstoppning och med  yttertyg av 100% tjockt linne. Det är quiltat och kantat och har underbara mönster från Joseppa. Ett underbart täcke i hög kvalitet som värmer gott.

www.joseppa.com