top of page
Var vi finns

Vi finns på underbara Gotland. På gården Mos i Stenkyrka sker produktutveckling, design och  del av sömnaden. Där finns också vår sommarbutik där du hittar ett större utbud av vårt sortiment. Inspiration till mönster och form hittar jag som designar Josefin (joseppa) Åkerström Nasser i den rika gotländska naturen. 

Inspiration Gotland
IMG_20210613_092455 (3).jpg
Joseppa

Det är jag som är Joseppa. Jag är cirkulär designer och jag produktutvecklar och skapar mönstren för varumärket Suited for life och Gotlandstäcket. Att vi inte kommer kunna förbruka i den takt som vi gör idag är nog ganska uppenbart för de flesta. Redan i designprocessen blir det också allt viktigare att välja material och metoder för lång livslängd och ökad återvinningsbarhet. Vi behöver ersätta material som avger mikroplaster, tunga kemikalier och en slit och släng mentalitet med bättre och hälsosammare val och ett förändrat förhållningssätt. Jag startade företaget Joseppa för att jag älskar färg och form och för att jag tycker om att se en idé utvecklas till någonting användbart och vackert. Men med att producera kommer också ett ansvar. Suited for lifes produkter är tillverkade i plastfria naturmaterial. De är framtagna med omsorg om människa och miljö och designen är tidlös för att inte vara en trend för dagen utan ett långsiktigt och hållbart val att tyckas om under en lång tid.

Joseppa

Vår vision

Vår vision är att skapa bättre hållbarare val. Framtagna med omsorg om människa och miljö tillverkas alla våra produkter av rena naturmaterial såsom linne och ull. Linne är naturligt smutsavvisande, vackert, svalt och kan odlas i kallt klimat, utan extra bevattning och bekämpningsmedel. Många av våra produkter är tillverkade i 100% linne. Vårt linne är tillverkat i Europa och fritt från skadliga kemikalier. I vårt sortiment av linne och ull har vi hemtextiler och kläder. ​Ull är tåligt, det är temperaturreglerande och smutsavvisande. Våra ull produkter kommer från ren ny ull och har inga tillsatser eller skadliga kemikalier. ​Vårt högkvalitativa linne vävs av duktiga samarbetspartner i Litauen. Ullen i våra täcken och till våra ullplagg kommer från Svenska och Nya zeeländska gårdar. Inspiration till mönster och form kommer från den rika Gotländska naturen. Vår butik finns i Stenkyrka på Gotland. Våra saker går också att beställa genom att kontakta oss.

Linne kuddvar med knappar av horn. en produkt i 100% naturmaterial
bottom of page